Επαγγελματικά δώρα για γυναίκες

Συνήθως έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς ένα δώρο που θα εντυπωσιάσει μια γυναίκα. Το εύρος των προτάσεων μεγάλο. Τι γίνεται όμως όταν το δώρο πρέπει να έχει αυστηρά επαγγελματικό χαρακτήρα; Εκεί οι επιλογές περιορίζονται σημαντικά. Αυτονόητα ένα επαγγελματικό δώρο δεν πρέπει να είναι προσωπικό. Για παράδειγμα ένα ρούχο, είναι προσωπικό δώρο και δεν μπορούμε να το προσφέρουμε ως επαγγελματικό. Ομοίως μια τσάντα –εκτός αν πρόκειται για χαρτοφύλακα-. Ας δούμε κάποιες προτάσεις για επαγγελματικά δώρα που απευθύνονται σε γυναίκες.

-Δώρα Τέχνης

Στις γυναίκες αρέσουν πολύ τα περίτεχνα πράγματα. Τα μπιμπελό, τα διακοσμητικά, οι πίνακες. Κάπως έτσι, μπορείτε να προσφέρετε σε μια γυναίκα ένα διακοσμητικό που να έχει κάποια σχέση με την επαγγελματική της απασχόληση. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσφέρετε ένα μπρούτζινο διακοσμητικό γραφείου που να απεικονίζει ένα ζευγάρι σε μια γυναικολόγο, μαία ή γενετίστρια. Ή μπορείτε να προσφέρετε ένα διακοσμητικό που να απεικονίζει ένα κλαδί ελιάς, σε μια γιατρό άλλη ειδικότητας, σε μια ψυχολόγο, στην δικηγόρο σας αλλά ακόμη στην προϊσταμένη σας ή στην διευθύντρια μιας επιχείρησης. Τα κλαδιά ελιάς από διάφορα υλικά, διακοσμούν πολύ όμορφα τους χώρους και απευθύνονται σε γυναίκες όλων των επαγγελμάτων και ηλικιών. Τα διακοσμητικά αυτά κοστίζουν από 25 ως 500 ευρώ και πάνω ανάλογα με το τι θα επιλέξετε.

-Κουτιά αποθήκευσης με διακοσμητικά στοιχεία

Οι γυναίκες όμως αγαπούν την τάξη και την οργάνωση. Ένα μεταλλικό κουτί με διακοσμητικά στοιχεία ή αντίστοιχα ένα ξύλινο κουτί με σκαλίσματα, θα της είναι πολύ χρήσιμο τόσο στο γραφείο όσο και στο σπίτι. Στο γραφείο θα μπορούσε να αποθηκεύσει μικρούς φακέλους και έγγραφα ή σημειώσεις, ενώ στο σπίτι θα μπορούσε να βάλει κάποια κοσμήματά της. Απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών και των επαγγελμάτων. Είναι χρήσιμο και στη ρεσεψιόν ενός κομμωτηρίου, οπωσδήποτε σε κάποιο στέλεχος επιχείρησης και φυσικά σε γυναίκες με δικά τους καταστήματα. Οι τιμές για αυτά τα κουτιά ξεκινούν από 20 ευρώ ως 150 ευρώ.

-Αρωματικά κεριά

Οι γυναίκες λατρεύουν τα αρωματικά κεριά και συνηθίζουν να έχουν τέτοια και στους χώρους εργασίας τους. Ένα ωραίο αρωματικό κερί ή ένα κηροπήγιο με το αντίστοιχο κερί, είναι ένα υπέροχο δώρο για γυναίκα και έχει επαγγελματική διάσταση για τους λόγους που προαναφέραμε. Θα πρέπει να επιλέξετε κάτι που να ταιριάζει σε χώρο γραφείου. Στην πραγματικότητα, το κερί αυτό δεν θα ανάψει ποτέ. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι αρωματικό ώστε να αρωματίζει απαλά τον χώρο. Υπάρχουν ουδέτερα αρωματικά κεριά σε γυάλινο δοχείο τα οποία μπορείτε να επιλέξετε αν δεν γνωρίζετε τον χώρο ή αν σας μπερδεύει το στιλ του. Οι τιμές για ένα τέτοιο δώρο ξεκινούν από τα 30 ευρώ και φτάνουν ως τα 100 και πλέον αναλόγως με το μέγεθος του κεριού ή το υλικό του κηροπηγίου. Ειδικά οι νεότερης ηλικίας γυναίκες θα το χαρούν πολύ.

-Είδη γραφείου με περίτεχνα σχέδια

Μια γυναίκα στο γραφείο της δεν θα επιλέξει απλά είδη γραφείου. Θα δώσει σημασία στη λεπτομέρεια. Κάπως έτσι, ένα σετ με είδη γραφείου ή μεμονωμένα κάποιο είδος γραφείου με περίτεχνα σχέδια θα το εκτιμήσει πολύ. Μια μολυβοθήκη με ένα σκαλιστό ή ανάγλυφο δέντρο, μια καρτοθήκη με ένα ροζ χρυσό σπίτι, ακόμη ένα γυάλινο πρες παπιέ με ένα κλαδί ελιάς εντός του, είναι υπέροχα δώρα για την ασφαλιστική ή χρηματοοικονομική σας σύμβουλο, για την γιατρό του παιδιού σας, για την αρχιτέκτονα, τη μεσίτρια, την πολιτικό μηχανικό που συνεργάζεστε, αλλά και για τα στελέχη που θέλετε να ευχαριστήσετε για την καλή συνεργασία που έχετε μαζί τους. Οι τιμές τους εξαρτώνται από τα υλικά κατασκευής και τη δουλειά που έχει γίνει για να γίνουν περίτεχνα. Ξεκινούν από 30 ευρώ και μπορούν να ξεπεράσουν τα 150.

-Κάδρα με διάφορες τεχνοτροπίες

Ένα κάδρο ασυνήθιστο με ένα κλαδί ελιάς ή με ένα στεφάνι από κλαδιά ελιάς είναι ένα κόσμημα για το γραφείο ή τον επαγγελματικό χώρο. Αυτό είναι ένα δώρο που μια γυναίκα θα λατρέψει και οπωσδήποτε δεν πρόκειται να το αλλάξει ή να μην το βάλει στον τοίχο της. Τα συγκεκριμένα κάδρα είναι πολυτελή και κομψά. Ανάλογα με το τι θα επιλέξετε μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε χώρο είτε είναι κλασικά διακοσμημένος είτε είναι διακοσμημένος πιο μοντέρνα και αφαιρετικά. Υπάρχουν σε διάφορες διαστάσεις και οι τιμές τους αρχίζουν από τα 150 ευρώ. Τα κλαδιά ελιάς είναι συνήθως επιχρυσωμένα και αυτό κάνει το κάδρο πιο ακριβό.

-Χειροποίητες πιατέλες

Μια χειροποίητη πιατέλα έχει λόγο ύπαρξης σε έναν επαγγελματικό χώρο. Αρκετές γυναίκες συνηθίζουν να έχουν μια τέτοια πιατέλα πάνω στο γραφείο τους ή στη ρεσεψιόν και στο ταμείο τους. Μέσα μπορούν να βάλουν καραμέλες, σοκολατάκια ή ό,τι άλλο θέλουν να προσφέρουν στον κόσμο τον οποίον συναναστρέφονται καθημερινά. Όμως ακόμα και τέτοια χρήση να μην έχει μια χειροποίητη πιατέλα, μπορεί να τοποθετηθεί κάπου για διακοσμητικούς λόγους, μόνη της ή με κάποια κεριά. Οι χρήσεις είναι στη διάθεσή της γυναίκας που θα την λάβει ως δώρο. Απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και μπορεί να είναι από φυσητό γυαλί ή από αλουμίνιο και να έχει στο κέντρο ένα διακοσμητικό στοιχείο από ορείχαλκο. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 30 ευρώ και φτάνουν ως τα 100.

-Κόσμημα με προσοχή…

Το κόσμημα δεν είναι ένα επαγγελματικό δώρο για γυναίκα, όπως δεν είναι και για έναν άνδρα. Αν πάλι επιμένετε, μπορείτε να προσφέρετε μια καρφίτσα σε μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας. Μάλιστα, αυτό είναι ένα δώρο που θα μπορούσε να προσφέρει μια ομάδα υπαλλήλων στην προϊσταμένη του γραφείου ως ομαδικό δώρο. Οι μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες που φορούν πασμίνες ή συνηθίζουν να βάζουν στο πέτο του παλτό τους καρφίτσες, θα χαρούν πολύ αυτό το κομψό δώρο. Χρειάζεται όμως να γίνει με προσοχή. Οι τιμές τους αρχίζουν από τα 100 ευρώ και ανεβαίνουν σημαντικά αφού πρόκειται για κόσμημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *